تبلیغات
جاده هشتگرد به طالقان

جاده هشتگرد به طالقان پس از ده سال تنها ۳۰ درصد پیشرفت داشته است

 

روند کند احداث بزرگراه همت به کرج با وجود اعتبار ۳۰۰ میلیاردی که در سفر چهارم هیات دولت به این استان تصویب شده است, قابل قبول نیست و مردم استان البرز و تهران همه روزه شاهد ترافیک سنگین در این مسیر هستند.

ایلنا: نماینده شورای اسلامی استان البرز گفت: طرح ملی جاده هشتگرد به طالقان که بیش از ده سال است, آغاز شده هنوز به اتمام نرسیده است و تنها ۳۰ درصد پیشرفت داشته است از این رو خواستار عزم جدی مسئولان برای تحقق آن احساس می‌شود. 

به گزارش خبرنگار ایلنا ندرلی در پنجاه و هشتمین اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها با اشاره به استان جدید التاسیس البرز به برخی از مشکلات موجود در این استان پرداخت و گفت: این استان با ۳ میلیون نفر جمعیت دارای واحدهای تولیدی و صنعتی بزرگی است که از توامندی‌های بالایی برخوردار است. 

وی با بیان اینکه استان البرز هشتمین استان پرجمعیت کشور است تصریح کرد: این استان در بسیاری از سرانه‌های ورزشی، فرهنگی، بهداشتی رتبه ۳ کشور را دارا است و این موضوع توجه بیش از پیش مسئولان اجرایی کشور را می‌طلبد چرا که هنوز زیرساخت‌های استان تکمیل نشده و برخی از ادارات کل در مکان استیجاری از کمبود مکان و نیرو در مضیقه هستند. 

نماینده شورای اسلامی استان البرز با ابراز تاسف از عدم راه اندازی مرکز سیمای استان البرز و اداره کل آب استان, تصریح کرد: مردم این استان در بخش کم آبی و نبود مطالعه در اجرای طرح ساماندهی فاضلاب شهری دچار مشکلات عدیده‌ای هستند. 

ندرلی همچنین خاطرنشان کرد: تشکیل شهرستان‌های طالقان و اشتهارد عملی مبارک است اما شهرستان مهر متشکل از شهرهای مهرشهر، ماهدشت و پروژه مسکن مهر همچنان در حال بررسی است امیدواریم وزارت کشور با در نظر گرفتن شاخص‌های جمعیتی و رفاهی ساکنان نسبت به تعیین مرکزیت شهرستان اقدام کند. 

وی در ادامه به روند کند احداث بزرگراه همت به کرج با وجود اعتبار ۳۰۰ میلیاردی که در سفر چهارم هیات دولت به این استان تصویب شده است اشاره کرد و گفت: این روند قابل قبول نیست و مردم استان البرز همه روزه شاهد ترافیک سنگین در این مسیر هستند. 

ندرلی در ادامه بیان مشکلات این استان, به چهارمین سفر استانی هیات دولت برای تعیین تکلیف فرودگاه پیام به عنوان فرودگاه مسافربری نیز اشاره کرد و افزود: این وعده نیز عملی نشده است و از دولتمردان می‌خواهیم به وعده خود عمل کنند. 

وی از دیگر مشکلات بزرگ استان را نبود کمربندی محمدشهر به اشتهارد عنوان و تصریح کرد: این مسیر مواصلاتی چندین استان کشور برای تردد به سمت اشتهارد است این مساله نیز در سفر سوم دولت مطرح شد و طرح مطالعاتی آن نیز به تصویب رسید اما متاسفانه در سفر چهارم هیات دولت به این استان پیگیری‌های لازم برای اجرای شدن آن صورت نگرفت به طوری که هم اکنون ما شاهد ترافیک سنگین در جاده محمد شهر هستیم. 

عضو شورای عالی استان البرز خواستار توجه احداث این جاده به عنوان پروژه ملی شد و ادامه داد: طرح ملی جاده هشتگرد به طالقان که بیش از ده سال است, آغاز شده هنوز به اتمام نرسیده است و تنها ۳۰ درصد پیشرفت داشته است از این رو خواستار عزم جدی مسئولان برای تحقق آن احساس می‌شود. 

وی در پایان از نبود گاز طبیعی در شهرستان طالقان خبرداد و گفت: طالقان منطقه سردسیری است اما متاسفانه ساکنان آن از نعمت گاز محرومند از وزارت نفت می‌خواهیم نسبت به این مساله اقدام کنند.
 



:: موضوعات مرتبط: اخبار طالقان , ,
:: برچسب‌ها: جاده هشتگرد به طالقان , talaghan ,
|
امتیاز مطلب : 27
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : دو شنبه 19 شهريور 1391
پروژه خط انتقال گاز شهری طالقان

خبرگزاری پانا: فرماندار طالقان گفت: پروژه خط انتقال گاز شهری طالقان بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. به گزارش خبرگزاری پانا،ساسان دلاویز در بازدید از عملیات اجرایی پروژه گاز شهرستان طالقان گفت: با دستورات ویژه وزیر نفت و استاندار البرز و همچنین پیگیریهای مسئولین شهرستانی عملیات اجرایی خط انتقال گاز شهری طالقان از سرعت مناسبی برخوردار است. وی گفت:عملیات خاکی و جاده سازی این پروژه اکنون به ورودی شهرستان طالقان رسیده است. فرماندار طالقان افزود:لوله گذاری در بخش تونل و از زیر گذار اتوبان کرج قزوین و جاده های اصلی انجام شده است. عملیات اجرایی خط انتقال گاز شهری طالقان با اعتباری بالغ بر ۵۲ میلیارد ریال در آبان ماه سال گذشته با حضور استاندار البرز آغاز گردید.

جناب فرماندار کاش میفرمودید ۶۰ درصد از کدوم مرحله پروژه تمام شده !!! عملیات خاکی !؟ لوله گذاری ؟!! انشعابات؟!!اصلا محدوده پروژه چی تعریف شده که ۶۰ درصدش تموم شده ؟!!آیا فقط منظور رساندن لوله گاز از ورودی اتوبان تا شهرکه ؟!!  یا رساندن گاز به دورترین روستاهای طالقان ؟!!
چون وقتی ۶۰ درصد کل  پروژه پیشرفت داشته باشه یعنی  : به بیش از نیمی از روستاها طالقان لوله گاز رسیده

ما که اینجوری پروژه رو کنترل میکنیم




:: موضوعات مرتبط: اخبار طالقان , ,
:: برچسب‌ها: پروژه خط انتقال گاز شهری طالقان ,
|
امتیاز مطلب : 40
|
تعداد امتیازدهندگان : 13
|
مجموع امتیاز : 13 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : دو شنبه 17 شهريور 1391
اثار تاریخی طالقان

غارها: غار كله سنگ در نزديكي روستاي سوچان در كوه سوچان، غار برج، غارهاي واقع در مزرعه عسلك، مزرعه بادامستان، روستاهاي كركبود و روستاي اورازان.
    رودخانه‌ها: طالقان، تازيان، ديزان، علي‌زان و اورازان.
    درياچه: سد طالقان
    چشمه هاي آب معدني: عسلك لميزان (به نام سه كوهه)؛ آب معدني شرب جويستان.
    آبشارها: روستاي اوچانف جويستان (دو آبشار)؛ اورازان، كركبود، اسكان، عسلك.
    آثار طبيعي: زيست‌گاه حيات وحش عسلك، لمبران، جويستان، يخچال طبيعي در علم كوه در نزديكي روستاي براجان.  
    مكان‌هاي زيارتي: سيد شرف‌الدين در اورازان، بقاع متبركه در جويستان، بادامستان، تكيه ناوه، كش رود روستای میراش   

 

 آثار تاريخي: گورستان زردشتيان در عسلك و لمبران، پل چوبي در اسفاران، حسينيه قديمي در جويستان

.
    ساير آثار: قلعه گيل‌كيا در گيليرد، بقعة خشت و گل، بقعة پير در روستاي هرنج، خانه قديمي در روستاي حسن جون، پاسگاه طالقان و خانه آيت‌الله طالقاني در طالقان.



:: برچسب‌ها: اثار تاریخی طالقان , ,
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : سه شنبه 19 مرداد 1391
روستای تکیه ناوه طالقان در گذر زمان

شناسنامه دهكده زيارتي و سياحتي تكيه ناوه :

موقيعت كشوري: استان البر ز  ـ‌ شهرستان طالقان‌ـ پايين طالقان (ضلع جنوبي خاوري ).
موقيت جغرافيايي: ضلع غربي جلگه طالقان وجنوب رود خانه شاهرود دررشته كوه البرز جنوبي و ارتفاع آن  حدود 1850 متر از سطح درياست. طول و عرض جغرافيايي26درجه 13دقيقه عرض شمالي و 50 درجه 49 دقيقه طول شرقي. بلند ترين ارتفاع آن قله نواكوه حدود 3850متراز سطح درياست.

مسافت آن: درفاصله 135 كيلومتري تهران ـ95 كيلومتري كرج ـ15كيلومتري شهرك.

قدمت تاريخي : دوران قبل از اسلام حدود 1450 سال پيش.

مساحت آن:  حدود 25/32 كيلومتر مربع.

آب وهوا : سرد و كوهستاني، ميزان بارش سالانه حدود ۴82ميليمتر
و دما سالانه حداقل:15- درجه در شب و 4- درجه در روز  و حداكثر  37 درجه در روز و 29 درجه در شب .

جمعيت ساكن: حدود 50 خانوار
جمعيت شناور:  حدود 2600 نفر با تردد زائرین
نام محلي :  نووه تكّي
زبان: تاتي
دين ومذهب : اسلام وشيعه
گلگشت و ديدنيها: امامزاده ابراهيم (ع)،  چنار دار (پير چنار)، اووس دار(چهل دختران)، آبشار فصلي دربند دره ،كوه وچشمه الرويا، پس چشمه، غار سياه بند (محل اتراق كوهنوردان).

 

                                           از دیواره سد تا تکیه ناوه  3 کیلومتر ...


<::::: ادامه مطلب :::::>
:: موضوعات مرتبط: دانستنیهای طالقان , ,
:: برچسب‌ها: روستای تکیه ناوه طالقان در گذر زمان ,
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : چهار شنبه 17 مرداد 1391
چگونه نام های خانوادگی اهالی طالقان گرد آوری شد

یکی از کارهایی که ما به آن علاقه داریم ثبت ویژگی های فرهنگی، اجتماعی مردم طالقان برای ایجاد شناخت بهتر برای اهالی آن می باشد. یکی از این ویژگی ها نام های خانوادگی بومی  اهالی طالقان به منظور شناسایی اصالت اهالی بومی آن است که با شهرستان شدن طالقان به شدت در حال تغییر است. من و مرحوم پدرم قبلا این کار را برای روستای کرود انجام داده بودیم. در همین کرود ۲۲ نام خانوادگی بومی و نزدیک به ۳۰۰ نام خانوادگی همسران اهالی کرود وجود دارد که متوجه می شوید که تفاوت بسیار زیادی بین آنها وجود دارد. اگر این نسبت را به سراسر طالقان گسترش دهیم به حدود ۱۵۰۰ نام خانوادگی بومی می رسیم. حال پیدا کردن این همه نام خانوادگی می بایستی چگونه انجام می شد؟


<::::: ادامه مطلب :::::>
:: موضوعات مرتبط: اخبار طالقان , ,
:: برچسب‌ها: چگونه نام های خانوادگی , اهالی طالقان گرد آوری شد , طالقان , ,
|
امتیاز مطلب : 26
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : سه شنبه 17 مرداد 1391
طالقان ـ گیلیرد ـ منزل آیت الله طالقانی

منزل آیت الله طالقانی

19شهریور سی و یکمین سالگرد رحلت آیت الله طالقانی عصر جمعه در شهرستان طالقان برگزار شد.


http://www.khabaronline.ir/images/2010/9/571068_orig.jpg
<::::: ادامه مطلب :::::>
:: موضوعات مرتبط: اخبار طالقان , ,
:: برچسب‌ها: طالقان , گیلیرد , منزل آیت الله طالقانی , شهرستان طالقان , ,
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7 |
نویسنده : حسین مطلبی
تاریخ : سه شنبه 10 مرداد 1391